Press "Enter" to skip to content

Aandacht voor Slimme Zorg en innovatie in Limburg

De Zorggroep en Gilde Zorgcollege slaan de handen ineen voor regionale
bekendheid rondom Slimme Zorg. Zij organiseren daarvoor enkele webinairs die tot en met vrijdag 26 februari volgen zijn.

Tessa de Zorgrobot, Admirror’s intelligente spiegels en Swash zijn voorbeelden van slimme
zorgoplossingen, die mensen helpen zo lang mogelijk gezond en zelfstandig te leven. In februari is er vier weken lang aandacht voor slimme zorg en innovatie tijdens de Slimme Zorg Estafette. Iedere week staan de thema’s centraal in één regio. Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 februari is dit regio Zuid. Om bekendheid te genereren voor de Slimme Zorg Estafette in Limburg hebben De Zorggroep en Gilde Zorgcollege de handen ineengeslagen.

Een evenement op locatie is door de coronamaatregelen niet mogelijk, daarom lanceren De
Zorggroep en Gilde Zorgcollege een online platform. Op dit platform worden diverse webinars
aangeboden en er is informatie te vinden die bezoekers kennis laat maken met e-health toepassingen. De webinars gaan bijvoorbeeld over zorgrobot Tessa en Positieve Gezondheid. Ook geeft het Huis van Morgen een digitale rondleiding langs een aantal slimme zorgoplossingen, deelt Wolk Heupairbag de resultaten van de toepassing en geeft Evresys een webinar over leefcirkels.

De onlineactiviteiten zijn te bezoeken tot en met vrijdag 26 februari. Kijk voor meer informatie op www.gildezorgcollege.nl/estafette of www.dezorggroep.nl/slimmezorgestafette

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.