Press "Enter" to skip to content

Aanleg natuurparkje in Boekend gestart

Carnavalsvereniging De Wortelpin uit Blerick heeft vorig jaar Ben Verdellen voor zijn verdiensten voor de Limburgse carnavalsmuziek uitgeroepen als laureaat van 2020. Hij mocht de opbrengst van het benefietdiner schenken aan een doel naar keuze. Hij wilde basisschool De Regenboog de mogelijkheid geven om bomen te planten. Het project is uitgegroeid tot de aanleg van een natuurpark op de Koelbroek in Boekend. Vrijdag 16 april zijn de werkzaamheden gestart.

Met een commissie, waarin onder andere Staatsbosbeheer, de gemeente Venlo en Herman Vaessen Tuin Boom Groen zitten, is de basisschool aan de slag gegaan met een plan dat nu ten uitvoer wordt gebracht. Er worden niet alleen een paar bomen geplant, maar er wordt op de hoek van de Koelbroekweg en de Kleine Koelbroekweg in de Boekend zelfs een natuurparkje gecreëerd. “Hierin krijgt in ieder geval een rode beuk (de favoriete boom van Ben Verdellen) een centrale plek, maar worden er onder andere ook fruitbomen, een kikkerpoel en een bloementuin aangelegd. Ook er wordt binnen de natuur ook ruimte gecreëerd voor het eventueel geven van lessen op locatie. Een plek voor jong en oud, en waar iedereen altijd naar toe kan. Het onderhoud van dit natuurparkje zal gedaan worden door Boekender Belang, een groep vrijwilligers uit de Boekend”, legt Tessa Knorr-Jansen van De Regenboog uit.

Terwijl de organisatiecommissie achter de schermen al volop bezig is, wordt er op school al het een en ander georganiseerd. Tessa: “Regelmatig informeren we alle groepen middels een nieuwsbrief over de stand van zaken rondom dit project. Alle groepen krijgen gepaste opdrachten waardoor zij een actieve bijdrage aan het project kunnen leveren en die ze vervolgens steeds terugkoppelen naar de rest van de school. Op deze wijze kunnen we onze leerlingen hier toch zoveel mogelijk bij betrekken, waarbij we evengoed rekening houden met de beperkende maatregelen rondom corona.” De officiële opening zal plaatsvinden eind mei.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.