Press "Enter" to skip to content

Actualiteit Taskforce Blerick

TaskForce Blerick heeft als doel alle belangen in Blerick-Centrum te verenigen en samen te werken aan een aantrekkelijk, leefbaar en compact toekomstbestendig koopcentrum. De organisatie heeft enkele zaken die ze onder de aandacht wil brengen.  

Placemaking
Placemaking, een veelgebruikte term om duidelijk te maken hoe bepaalde gebieden ingericht kunnen worden voor een betere beleving. Centrum-Blerick biedt daar ook kansen. Zo ziet TaskForce Blerick in de toekomst het plein voor de Paerdskoel en ‘t Raodhoes als een horecagebied met mogelijk nog aanvullende (dag)horeca en invulling van meer vertier. Van daaruit wil de oragnisatie ook een betere verbinding met de Maas maken. Want de unieke ligging aan de Maas (en Fort Sint-Michiel!) biedt kansen voor het centrum. Dat betekent dat TaskForce Blerick ook naar de oversteek van de Antoniuslaan gaat kijken. Denk daarbij aan het verplaatsen van de oversteek en wellicht het aanpassen of verwijderen van de verkeerslichten. Daarnaast treft een lokale ondernemer inmiddels voorbereidingen om tijdens het seizoen van ongeveer april tot en met september extra gezelligheid aan de Maas te bieden. Zodra alles georganiseerd is, wordt hier meer informatie over gedeeld. Uiteraard zijn er meer plannen voor ons centrum. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Rondje Blerick met de wethouder 
Afgelopen week heeft wethouder Erwin Boom samen met de centrummanager een rondje langs de Blerickse velden gemaakt. Naast de kennismaking met lokale ondernemers, was het ook goed om samen informatie uit te wisselen. Weten wat er speelt en kijken hoe we de winkeliers een stapje verder kunnen helpen. En natuurlijk kwamen we niet met lege handen: De wethouder had bij de plaatselijke bakker wat lekkers gehaald voor bij de kopjes koffie. “Niets mooiers dan het contact met de vele lokale ondernemers”, aldus de wethouder. “Betrokkenheid, enthousiasme, durf, maar ook zorgen onderling uitgewisseld, met maar één doel, samen vooruit.”

Action
Sinds een week wordt er hard gewerkt bij de Action. De action gaat niet verdwijnen, maar wordt opgeknapt. De verbouwing en herinrichting vindt plaats in weken 5 tot en met 7. De heropening is gepland op vrijdag 14 februari. TaskForce Blerick staat open voor suggesties. Die kunnen kenbaar worden gemaakt naar centrummanager Sjoerd van Heijster, bereikbaar via welkom@beleefhetinblerick.nl 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.