Press "Enter" to skip to content

Bandpromotie ‘The Apollo Live Recordings’

De herstart van Bandpromotie met aflevering 18 op zondag 12 januari is een feit. Bij deze herstart staat als vanouds het promoten van (her)startende bands met voornamelijk eigen werk. Het programma heeft als opener om 14.00 uur Sunset Cinema op het programma staan. Na Sunset Cinema komen achtereenvolgens The Snooze, The Trashin’Panthers, Stil looking 4 a name en als afsluiter om 21.00 uur Bad Penny op het podium in café zaal Apollo in Blerick.  

Een periode van drie jaar zonder Bandpromotie en na 2009 weer voor het eerst terug in Apollo. Dat heeft de ondertitel voor deze bandpromotie opgeleverd: Back at the Apollo. 
Dit met een aangepaste formule. In de grote zaal wordt het podium voor de beginnende bands. Beginnend in de ruimste zin van het woord. Van jong en eerste stappen zettend tot ervaren bands die een nieuwe richting inslaan met een samenwerking of een andere muziekkeuze. Promotie van deze bands wordt nadrukkelijk door de stichting B4Music opgepakt. 
 
Tussen de optredens in de grote zaal door worden in het café intieme optredens geprogrammeerd onder de noemer ‘The Apollo Live Recordings’. Een concept startend bij een artiest of een gekozen muzikaal thema aan de hand waarvan bekende of minder bekende muzikanten uit Groot Venlo en de directe regio gevraagd worden om een korte invulling te geven aan het gekozen thema, de gekozen artiest. Klein, kort, zang met begeleiding. Het idee is zo een reeks van muzikanten de gelegenheid te geven een (geheel) eigen muzikale kijk op het thema te geven.  

De eerste editie van ‘the Apollo Live Recordings’ krijgt het thema Neil Young mee. Met de recordings wordt achteraf uiteraard nog iets gedaan. Dat is promotie op de site van stichting B4Music en voor een aantal van de acts een uitnodiging om tijdens het BlïerOck festival het nummer nogmaals vanaf ‘Ut Midde’ podium te brengen. 
 
Deelnemers aan deze eerste ‘The Apollo Live Recordings’ zijn onder andere Peter Beeker, Frits Tilburgs, Rob van der Sluis, Cor Vaessen en Paul Boonen, Pé Derks, Coen Hoex en Myriam van de Broek en Didi en Ingrid.  Voor meer informatie kijk op www.stichting b4music.nl 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.