Press "Enter" to skip to content

Basisscholen De Regenboog en SBO De Schans maken kans op een ANWB Verkeersplein

De basisscholen De Regenboog en SBO De Schans in Blerick zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan.

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. “Wat zou het een mooie aanvulling zijn op ons multifunctionele plein waar er veel aandacht is voor ruimte voor ontwikkeling in een veilige, gezellige en uitdagende omgeving waar er ruimte is voor leren en ontspannen.”

In totaal zijn er in heel Limburg 20 scholen die kans maken op een ANWB Verkeersplein. Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moeten de scholen onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. Er wordt per provincie een top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de grootte van de school. Op basis van het aantal stemmen en de motivering op het aanmeldformulier, bepaalt de Adviescommissie wie er uiteindelijk wint. De winnaars worden op 21 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 5 juli en 10 september wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.