Press "Enter" to skip to content

Basisschool De Springbeek weer open met aangepaste maatregelen

Basisschool De Springbeek uit Hout-Blerick is vanaf maandag 11 mei weer gefaseerd opengegaan. Uiteraard met een aantal richtlijnen. Zo mogen ouders de kinderen niet meer tot in de school brengen en moet 1,5 meter gehandhaafd blijven.  

De Springbeek gaat tijdens de periode van aangepaste richtlijnen werken met een continurooster. Dat wil zeggen dat er geen middagpauzes thuis meer zijn, maar schooltijden van 08.30 en 14,00 uur. Vanaf het brengen van de kinderen in de ochtend, tussen 08.10 en 08.30 uur, wordt een ‘zoef en zoen zone’ ingericht. Daar kunnen ouders hun kinderen afzetten en vervolgens meteen doorrijden.  

Het voetpad achter het Brookerveldje wordt tijdelijk opengesteld door het verwijderen van het hekwerk, zodat kinderen vanuit de parkeerplaats rechtstreeks naar het speelplein aaa de achterzijde van de school kunnen lopen. Tijdens het ophalen van de kinderen wordt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 14.00 uur en woensdag om 12.00 uur het stukje Hoverhofweg bij school tijdelijk, ongeveer 20 minuten, afgesloten voor autoverkeer.  

De school vraagt buurtbewoners en inwoners om zoveel mogelijk rekening te houden met deze tijden en de aangepaste verkeersmaatregelen en het liefst de omgeving van de school helemaal vermeden wordt.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.