Press "Enter" to skip to content

BBB de opmars naar het terras?

Op Koningsdag stond de wekker erg vroeg voor de Blerickse horecaondernemers. Niet om terrassen op te zetten of om de deelnemers en bezoekers van de Konings- en rommelmarkt van koffie te voorzien. Nee, omdat hun gezamenlijke actie de ‘Bliërickse Bik Box (BBB)’ op voorhand een succes bleek. Ruim 350 boxen werden besteld door Blerick en omgeving.

Jazeker, ik heb persoonlijk bij het ophalen van mijn boxen ‘echte Venlonaere’ waargenomen die ‘de brök’ waren overgekomen voor een echte BBB. ‘Thoës’, of langs de Maas op een kleedje, werd genoten van de met liefde samengestelde goed gevulde box en vanaf 13.00 uur werd live gekiend. Onder de bezielende komische leiding van het positieve echtpaar J & J werden diverse rondes afgewerkt. De gesponsorde prijzen vielen in de smaak en de afleiding was meer dan welkom. Al met al een mooie opmars voor de zonnige opening van de terrassen op woensdag 28 april. Volle terrassen en volle ziekenhuizen -het lijkt dubbel- maar bedenk wel dat met het openen van deze terrassen er in Nederland circa 65.000 extra horeca-boa’s zijn gestart.
Als je je bedenkt dat de parken en winkelstraten afgelopen weekend overvol waren (mede dankzij de massale komst van onze oosterburen), dan zijn deze horecamedewerkers een welkome aanvulling. Zelf heb ik in Blerick genoten van een gezellige terrasmiddag samen met vrienden. We hebben op veilige afstand twee aan twee heerlijk geluncht en van het eerste tapbiertje genoten. Het was leuk om het enthousiasme van mijn medebezoekers en de horecamedewerkers te aanschouwen. Voor enkele horecaondernemers was het wennen om na ruim zes horecalockdown weer te openen, zo vertrouwden zij mij toe. Op de Facebookpagina van één van de horecagelegenheden werd Mark Rutte zelfs bedankt dat ze om 18.00 uur mochten sluiten: moe en voldaan na de eerste zware werkdag. Zo blijkt maar weer dat we moeten wennen aan alle veranderingen. Terug naar het oude is een utopie. Vooruit naar het nieuwe normaal met de lessen van het laatste jaar. Laten we zuinig zijn op wat we hebben (en op ons verplegend personeel) en uitkijken naar wat er beetje bij beetje meer mag. 3x G : ‘gezondheid, gelök en genete!’

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.