Press "Enter" to skip to content

Beleef het in Blerick

Het nieuwe jaar is begonnen, nu samen schouders eronder. Maar de samenleving lijkt in rap tempo te veranderen. Ligt dat echt alleen aan corona? Verschillen worden groter, we reageren emotioneler, hebben een korter lontje en verdragen minder van elkaar. En social media is nóg meer een uitlaatklep voor negativiteit geworden. Dat is toch helemaal niet leuk? Neem eens afstand, maak je niet zo druk en tel tot tien. Breng positief nieuws, geef een complimentje. En laten we vooral weer wat meer naar elkaar omkijken. Elkaar een stapje verder helpen. Dat doet niet alleen de ander, maar ook jezelf goed. We hebben elkaar keihard nodig, samen staan we veel sterker! Ik wens iedereen een positief en gezond 2021.

Afgelopen week was de nieuwjaarsborrel van BIZ Blerick. Die kon natuurlijk niet fysiek plaatsvinden. Dus gingen we online. En dat was een top keuze. Het was een zeer bijzondere bijeenkomst. Emotioneel beladen en tegelijkertijd ook zeer krachtig en positief. Het ware verhaal werd verteld, de pijn achter de voordeur werd gedeeld. Maar ook de drive en de kracht om door te gaan kwam boven drijven. Wat een energie en wat een saamhorigheid zit er in deze mooie groep van lokale Blerickse ondernemers. De avond zat goed in elkaar. Alle deelnemers ontvingen ‘s middags al een heerlijk lokaal borrelpakketje thuis, zodat we ‘s avonds achter de pc samen konden proosten op een positief en gezond jaar. Daarnaast werden de deelnemers verwend door een online huiskameroptreden van Linda Zijlmans. Prachtig! En ook de aanwezigheid en betrokkenheid van wethouder Boom werd zeer gewaardeerd. Deze avond liet zien wat een sterk collectief er in hartje Blerick is. En hoe alle partijen er voor elkaar willen zijn. Daar wil je als (nieuwe) ondernemer toch graag bij horen.

Na een jaar van Corona vragen velen zich af hoe het verder moet. Want het is nog niet voorbij. De lockdown wordt verlengd en de onzekerheid blijft. Echt schrijnend om te zien en horen hoe het sommige ondernemers vergaat. Ze werken zich een slag in de rondte om te overleven. Niet om geld over te houden, maar om rekeningen te voldoen, het hoofd boven water te houden. Er zijn gelukkig ook ondernemers die juist nu opstaan. Lokale helden die van koers veranderen en de wind weer in de zeilen krijgen. Creatieve ondernemers die meebuigen met de wind, zich ondanks moeilijke tijden laten zien en klaar staan voor een ander. Want ook die zijn te vinden in hartje Blerick: mensen die juist nu de stap zetten en hun bedrijf in Blerick-centrum opstarten. Dat ondernemerschap ondersteunen we zoveel mogelijk. Het is natuurlijk alles behalve makkelijk. Des te belangrijker dat we elkaar blijven opzoeken, blijven vragen hoe het gaat, elkaar blijven steunen. Samen zetten we collectief de schouders onder 2021 en blijven we knokken voor ons winkelgebied. Dat vragen we ook aan u: blijf de lokale ondernemer steunen, koop lokaal, bestel uw eten bij de horeca, koop dat ene jasje of die schoenen lokaal. En weet u even niet hoe dat moet en of het kan bij uw favoriete winkel? Neem dan gewoon de telefoon ter hand en bel de ondernemer. Ze kennen u allemaal, spreken uw taal. En helpen u heel graag verder. En weet u echt even niks, koop dan een Blerickse Bon en geef ‘m iemand cadeau! Dan weet u heel zeker dat de euro goed besteed wordt in hartje Blerick. Kijk op deblericksebon.nl voor verkooppunten, deelnemers en spelregels.

We hebben nog heel veel plannen voor 2021 en verder. Ideetjes om ervoor te zorgen dat u nóg meer lokaal gaat kopen. Plannen om u te verleiden in hartje Blerick te ondernemen en draaiboeken om het gezelliger in het centrum te maken. De kerstversiering verdwijnt binnenkort, maar gelukkig wordt dan ook weer langzaam het groen in de straat en langs de gevels zichtbaar en komt er vrolijke muziek uit de speakers. En evenementen? Heel erg graag, maar die laten echt nog even op zich wachten. In de tussentijd vernemen we graag wat u zou willen zien in Blerick-centrum en hoe we dat samen kunnen realiseren. Stuur uw suggesties naar welkom@decentrummanager.nl dan nemen we contact met u op. Want samen staan we echt sterker.

Sjoerd van Heijster

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.