Press "Enter" to skip to content

Beleef het in Blerick

Deze slogan wordt al even gebruikt, maar hangt nu ook sinds vorige week boven de Blerickse winkelstraat. Normaal gesproken verschijnt de sfeerverlichting pas half november, maar nu worden alle zeilen bijgezet om het centrum ondanks alle “Corona-perikelen” toch een gezellige uitstraling te geven. Heeft u de verlichting al zien branden? En nu de klok afgelopen weekend is teruggezet, kunnen we er ook nog een uurtje langer van genieten. Prachtig toch! De slogan wordt trouwens in verschillende vormen aan u gepresenteerd. Eerder heeft u de campagne “Koop het in Blerick” al voorbij zien komen. En binnenkort gaat het over “Onderneem het in Blerick”.  

Onderneem het in Blerick
Over ondernemen in Blerick gesproken: In Winkelcentrum De Wieën is afgelopen maand de winkel “Crazy About” geopend, waar u onder meer cadeau artikelen voor jong en oud vindt. Echt leuk, neem eens een kijkje! Daarnaast gebeurt er in de Kloosterstraat ook van alles. Zo heeft u vast vernomen dat Van Heyster Blerick stopt. Dat klopt wel, maar de winkel wordt voortgezet door de volgende generatie van Van Heyster met het vernieuwende concept “Calico Jack Store West”. En schuin tegenover wordt de winkel van “Home & Fashion by Bianca” momenteel omgebouwd naar het nieuwe concept “Kavally Men”, een echte heren boutique! Geweldig dat er ook nieuwe winkels bij komen in hartje Blerick. Dat schept vertrouwen! Overigens zijn de appartementen boven “Familia Wonen” (voorheen Geerlings) ook bijna klaar. Mooi, want wonen boven/tussen de winkels zorgt ook voor meer reuring in het winkelgebied!  

Koop het in Blerick
Met de aangescherpte Corona maatregelen is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De horeca is gesloten en de ondernemers doen ontzettend hun best te overleven. Heeft u al eens eten bij één van hen besteld? Bij velen kan dat, maak er gebruik van en help ze deze moeilijke tijd door. Er is ook een groep winkeliers die samen “De Bliërickse Kedo-kis” aanbieden. Een compleet pakket voor de feestdagen, om iemand een hart onder de riem te steken, voor een verjaardag, een bedankje, 5 december, kerst, noem maar op! Oja, en dan nog een leuk nieuwtje: Binnenkort wordt “De Blerickse Leenparaplu” geïntroduceerd. Daarmee maken we het winkelen nog een beetje aangenamer. Zo staat u niet in de regen in de rij en kunt u ook nog even ergens anders een boodschap doen zonder nat te worden. Bent u klaar met winkelen, plaats de plu dan in een plubak bij één van de deelnemers. Wat een service! 

Winkel verstandig!
Gaat u winkelen, doe dat dan op verstandige wijze. Koop lokaal, houdt u gewoon aan de regels, denk aan de 1,5 meter afstand en draag binnen een mondkapje! Daar kunt u van alles van vinden, maar als u het niet doet, kan dat ook tegen de hardwerkende ondernemers werken. En dat moeten we niet willen, want die doen juist zo hun best voor u. Laten we gewoon samen de schouders eronder blijven zetten. Dan komt het zeker goed. Samen staan we sterker! 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.