Press "Enter" to skip to content

Ben Verdellen ontvangt de Worteletruuj

De hoge Blerickse Vastelaovesonderscheiding, ‘de Worteletruuj’ wordt in 2020 toegekend aan Ben Verdellen. Dat heeft de jury van de ‘Worteletruuj’ besloten.  

‘De Worteleruuj’ wordt ieder jaar toegekend aan personen, verenigingen of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op lokaal of regionaal gebied. De uitreiking is ontstaan op initiatief van het voormalig Fonds Sociale Activiteiten en wordt tegenwoordig voorgezet door Vaselaovesgezelschap ‘De Wortelepin’.  

“Ben Verdellen heeft zijn liefde voor muziek in heel Limburg, en in het bijzonder Blerick, op bijzondere wijze weten te delen. Door zijn vasteloavesliedjes en solo carrière wist hij de harten van de mensen te raken. Daarnaast heeft hij zich altijd sociaal en maatschappelijk sterk gemaakt voor diverse initiatieven zoals de eerste edities van ons Gala Worteletruuj, de Boetezitting in Venlo, zijn betrokkenheid bij de jeugd en het benefietwerk voor de slachtoffers van het hoog water in 1993”, aldus De Wortelepin.  

“Hij heeft met zijn talent en initiatieven een onuitwisbare indruk gemaakt en veel impact gehad in onze regio en Blerick in het bijzonder. Wij zijn dan ook vereerd, ’t laureaat in 2020 aan Ben Verdellen te mogen toekennen”, aldus het vasteloavesgezelschap. De onderscheiding wordt uitgereikt tijdens het 46e ‘Groeët Gala Worteletruuj’. De opbrengst van het gala gaat naar een goed doel, dat in overleg met het laureaat wordt bepaald en op het gala bekend wordt gemaakt.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.