Press "Enter" to skip to content

Blariacum College is ‘gezonde school’

deskundigen. Het Blariacumcollege laat weten trots te zijn op dit behaalde resultaat.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het Blariacumcollege voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en Sport. De school staat ook in de regio bekend om zijn sportklassen, pauzespelen, urban city games, ogvo stormt, gezonderdagen, freerunning, Olympic Moves, Lo2, BSM (LO als examenvak) en zijn indoor schaatsbaan.

Docent LO Gerard Jacobs van het Blariacumcollege is trots om een Gezonde School te zijn en zit nog vol ideeën met betrekking tot sport en bewegen. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een sportieve en gezonde school is.” Het Blariacum was van 2016 tot en met 2018 de sportiefste school van Nederland.
Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Kijk voor meer informatie op www.gezondeschool.nl

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.