Press "Enter" to skip to content

Blerick kan 3 juni weer naar Wereldpaviljoen Steyl

Het Wereldpaviljoen in Steyl wil op woensdag 3 juni weer opengaan. In eerste instantie wil de organisatie alleen openen voor gezinnen en werken met reserveren en tijdsloten. Op dit moment wordt door de leiding van het Wereldpaviljoen aan een protocol gewerkt op welke wijze de bezoekers en 75 vrijwilligers de beste bescherming kunnen krijgen tegen het virus. Inwoners van Blerick, Hout-Blerick en Boekend kunnen binnenkort weer op bezoek in Steyl.  

Bij het ontwikkelen van protocol hebben ze overleg met de Junior Afdeling van het Tropenmuseum in Amsterdam en het Afrikamuseum in Berg en Dal. “Het Wereldpaviljoen Steyl is een belevingscentrum waar zelf ervaren hoog in het vaandel staat. Op dit moment stelt het Wereldpaviljoen een audiotour samen. De versoepeling van de regels betekent voor het Wereldpaviljoen dat er maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn inclusief de vrijwilligers. Wanneer het aantal corona-patiënten in de tussentijd niet sterk toeneemt, wordt dit aantal op 1 juli verhoogd tot 100. En vanaf dat moment kan het Wereldpaviljoen weer volop draaien, rekening houdend met de 1,5 meter samenleving en de hygiënische maatregelen voor bezoekers. Voor vrijwilligersorganisaties als het Wereldpaviljoen zijn de aanpassingen als gevolg van het Coronavirus een hele klus”, aldus Hans Huijs, betrokken bij het Wereldpaviljoen. 

Het Wereldpaviljoen ontvangt geen subsidies en valt ook buiten de landelijke noodregelingen voor cultuur. Er zijn dus geen inkomsten, maar wel vaste lasten  tot een kostenpost van bijna 7.000 euro. Het Wereldpaviljoen heeft wel aan gemete Venlo en de provincie gevraagd om te onderzoeken of financiele steun mogelijk is. Het Wereldpaviljoen werd in 2019 bezocht door 6.500 recreatieve bezoekers. Bovendien bezochten 76 schoolklassen het educatieve programma. Daarnaast ontvangt het Wereldpaviljoen ook grote groepen. Vanwege het coronavirus zijn alle activiteiten gestaakt en zijn diverse grote arrangementen geannuleerd, waardoor inkomsten zijn misgelopen. 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.