Press "Enter" to skip to content

Blerickse bewoonster vindt brief met witte poeder

Een bewoonster van een appartementencomplex aan de Wilhelmina Druckerstraat in Blerick heeft op maandagmiddag 7 juni een brief met wit poeder in haar brievenbus gevonden. Uiteindelijk bleek het om een onschadelijke stof te gaan, zo laat een voorlichter van informatiemanager commando plaats incident (CoPI) cluster Noord weten.

De bewoonster heeft alarm geslagen nadat ze het poeder ontdekte. Er waren (behalve de meldster) nog vijf andere bewoners met het poeder in contact gekomen. De brandweer heeft een ontsmettingsunit opgezet om deze bewoners te ontsmetten. Er is niemand gewond geraakt en niemand heeft klachten aan het poeder overgehouden, zo stelt de CoPi cluster Noord.
Tijdens het onderzoek van het witte poeder is de straat afgezet. De bewoners van het appartementencomplex zijn door de politie telefonisch verzocht binnen te blijven tot dat bekend werd dat het veilig was. Een speciaal team van de politie heeft onderzoek gedaan naar de stof. Later op de avond werd op basis van het onderzoek bekend dat het om een onschadelijke stof ging. De politie stelt een nader onderzoek naar de aanleiding en toedracht van dit incident.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.