Press "Enter" to skip to content

Bloemig! keert terug in Kasteeltuinen Arcen

Het bloemenfestival Bloemig! Keert terug in Kasteeltuinen Arcen. Van donderdag 3 tot en met maandag 7 september staat de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren in de spotlight. Gedurende een route door het park ontdekt de bezoekers de bloemcreaties. Deze composities zijn verwerkt in het decor van de tuinen. Bloemig! is een bloemenparadijs met kleur, geur en uitbundigheid.  

 
In 2019 vond de eerste editie van dit florale event plaats. Vanwege het wegvallen van veel (snij)bloemen evenementen door de coronamaatregelen dit jaar, wil Kasteeltuinen Arcen de sierteeltsector met Bloemig! ondersteunen en kwekers de kans bieden om hun producten te tonen. “Het bloemenfestival staat in 2020 dan ook voor kleur en uitbundigheid om zo voor positiviteit te zorgen. Bloemig! richt zich op verrassende bloemsierkunst en wil bezoekers inspiratie bieden door het tonen van de pracht en diversiteit van bloemen. Bloemschikliefhebbers en bloembinders ontmoeten elkaar in Kasteeltuinen Arcen”, aldus de organisatie.  

 
Topbloemisten 
Tijdens Bloemig! werkt Kasteeltuinen Arcen samen met bloemisten. Onder andere Joyce Brueren van Joll’s, Ilse Rambags van de Kogeldistel in samenwerking met leerlingen van het Citaverde college Horst, Lily Beelden van Just Lily en Peter Daemen van Peter Daemen Floral Designs. Veel van deze meesterbinders komen bovendien uit de directe omgeving. Ook de snijbloemen komen van kwekers uit de regio, waardoor er met verse producten wordt gewerkt. Samen met het bloementeam van Kasteeltuinen Arcen worden van duizenden snijbloemen de mooiste creaties gemaakt. Ook geven de professionele bloembinders elke dag  demonstraties bloemschikken ter inspiratie en vermaak. 

Bloemenpracht in het hele park 
Dit jaar worden er door het hele park bloemsierkunstwerken getoond. Via een wandelroute komen mensen op verrassende plekken in de tuinen waar in verschillende thema’s bloemwerken worden getoond. De topbloemisten laten zich inspireren door de omgeving gecombineerd met het thema kleur en uitbundigheid. In het kasteel worden de ingerichte kamers op de Bel-etage aangekleed met prachtige vazen en sierlijke bloemwerken. Bloemig! vindt plaats van 3 t/m 7 september van 10.00 tot 18.00 uur in Kasteeltuinen Arcen. Het vooraf online kopen van een ticket of reserveren van een tijdslot is verplicht.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.