Press "Enter" to skip to content

Brand in aanbouw Blerick

De brandweer werd zaterdagavond 20 maart opgeroepen voor een uitslaande brand in een aanbouw van een woning aan de Karel van de Woestijnestraat in Blerick. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Uit de eerste meldingen die bij de meldkamer binnenkwamen bleek al snel dat de brand in de aanbouw uitslaand was. Hierop heeft de meldkamer meteen opgeschaald naar ‘middelbrand’. Toen de brandweer arriveerde was de brand al doorgeslagen naar de aanbouw van de buren. Door de inzet van twee blusvoertuigen en een redvoertuig was de brand snel onder controle. Hierna heeft de brandweer het dak op enkele plaatsen onderzocht of de brand niet doorsmeulde in de dakbedekking van beide aanbouwen. Even voor 21.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer is aansluitend nog wel enige tijd bezig geweest met nablussen en een grondige nacontrole van de daken en muren van de aanbouwen.

Door de brand is er flink wat rook- en roetschade ontstaan in beide woningen. De bewoners van beide woningen konden daarom die avond nog niet terug naar hun woning. De bewoners van beide woningen zijn door de ambulance ter plekke kort onderzocht, maar hadden allemaal geen medische zorg nodig.
Het Team Brandonderzoek van de brandweer Limburg-Noord gaat een onderzoek instellen naar de brand.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.