Press "Enter" to skip to content

Bridgeclub Hout-Blerick verwelkomt 250e lid

Jac Benders uit Tegelen is donderdag 12 maart verwelkomd als 250e lid van bridgeclub Hout-Blerick. Voorzitter Bas Op het Veld stond voor aanvang van de bridgemiddag stil bij deze mijlpaal. Jac Benders kreeg een speciaal welkom en hem werd een kleine attentie aangeboden.  

De club is gestart op dinsdag 6 september 2011. De eerste keer bridgen 28 mensen. Vanaf die dag is het aantal leden gestaag gestegen, waarmee het nu een van de grootste bridgeclubs van Limburg is geworden. Er wordt iedere dinsdagmiddag, woensdagmiddag en donderavond gespeeld in Activiteitencentrum Zalzershaof in Hout-Blerick.  

Het jaarprogramma van zowel de dinsdagmiddag als de donderdagavond bestaat voor het grootste gedeelte uit een parencompetitie van 5 competitieronden van ieder 6 of 7 speeldagen. In deze competitie wordt gespeeld voor het clubkampioenschap. Daarnaast worden er ook een aantal feestdrives gespeeld, onder andere met Kerstmis, Pasen en de seizoensopenings en -slotdrives. 

Leden en met name de beginnende bridgers, die ook thuis willen bridgen, kunnen een koffer lenen met twintig geselecteerde spellen. Bij de spellen is een uitleg van het bieden en spelen bijgevoegd. Na ongeveer acht keer spelen, wordt de uitslag van de koffer bekendgemaakt en wordt de koffer van nieuwe spellen voorzien. Het gebruik van de koffer is gratis. 

Naast de wekelijkse speeldagen organiseert de club ieder jaar twee bijzondere evenementen, namelijk de Hout-Blerickse Kroegendrive in het voorjaar en de ‘Troeven en Proeven’ bridgedrive in het najaar. 

Bridgeclub Hout-Blerick organiseert ieder voor- en najaar bridgecursussen voor zowel beginnende en gevorderde bridgers. Daarnaast organiseert de club jaarlijks een aantal lessen over speciale onderwerpen voor de leden die hun bridgekennis verder willen uitbreiden. 

De vereniging laat weten dat belangstellenden die een keer willen komen kijken of meespelen, zijn op woensdagmiddag of donderdagavond van harte welkom. Voor meer informatie over Bridgeclub Hout-Blerick: zie onze website www.bchb.nl of mail naar secretariaat@bchb.nl 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.