Press "Enter" to skip to content

Carnaval in Boekend

De carnaval staat weer voor de deur in Boekend. Komende zondag 26 januari wordt door Vors Raspedorius III het nieuwe trio van de Worteleschrabbers bekend gemaakt.

De prinsencommissie heeft ook dit jaar weer een nieuw trio gevonden die de kar gaan trekken.De vraag is dus wie de opvolger gaat worden van prins Niels I die het afgelopen jaar met zijn adjudanten Hay en Kevin de scepter zwaaiden in het dorp. De Boostenhaof is zondag 26 januari vanaf 15.00 uur de plaats waar het nieuwe trio voor dit jaar bekendwordt gemaakt.

Er wordt gestart met koffie en vlaai, waarna gezamenlijk de zaal wordt ingegaan en het trio naar buiten zal treden. Nadat het trio geinstalleerd is en de proklematie is voorgelezen, dan zorgt de Joekskepel uit Boekend Noeït Genôg samen metDJ Start voor de muzikale opluistering. Net als andere jaren wordt er ook weer de ‘vastelaovend’ tombola georganiseerd.

De carnavalsvereniging laat verder weten in voorbereiding te zijn voor de twaalfde keer ‘Boer zeukt Vrouw’ dat traditiegetrouw op carnavalsmaandag 24 februari plaatsvindt. De organisatie laat weten dat er veranderingen gaan plaatsvinden en komt hier in de volgende editie van de Blerickse Krant met nieuwe informatie op terug.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.