Press "Enter" to skip to content

Coronacrisis zet streep door ZOKS Festival 2020

De organisatie van het ZOKS Festival heeft besloten om in 2020 geen editie van het evenement te houden. De 34e editie van het gratis festival zou op 27 en 28 juni plaatsvinden. “Het is zonder meer de moeilijkste beslissing die we ooit gemaakt hebben. Maar vanwege de huidige coronacrisis is het onverantwoord. 

“De huidige overheidsmaatregelen, die gelden tot 1 juni, maken de organisatie van en evenement zoals het ZOKS Festival erg moeilijk. Maar ook de gezondheidsrisico’s en de impact die deze crisis nu en in de komende maanden heeft op ons publiek, onze vrijwilligers en relaties, baren ons grote zorgen”, zo laat de organisatie weten in een persbericht.   

Daar komt bij dat het ZOKS Festival voor een groot deel afhankelijk is van de steun uit het bedrijfsleven. Daar zorgen de gevolgen van deze crisis momenteel voor grote onzekerheid. “De optelsom van dit alles maakt het nagenoeg onmogelijk om op een verantwoorde wijze een kwalitatief goed evenement neer te zetten”, stelt de organisatie.  

De eerstvolgende editie van het ZOKS Festival zal dan ook plaatsvinden op zaterdag 26 en zondag 27 juni 2021. “Uiteraard weer op het Lambertusplein. En natuurlijk nog steeds gratis toegankelijk”, aldus de organisatie. Kijk voor het laatste nieuws en meer info op www.zoksfestival.nl en op de socialmediakanalen.

Reageer als eerste

Geef een antwoord

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.