Press "Enter" to skip to content

Coronavirus zet voor tweede keer streep door Hertelikke aovend

Drumfanfare Blerickse Herten heeft voor de tweede keer moeten besluiten de Hertelikke aovend te annuleren. De vierde editie van het evenement stond gepland voor zaterdag 10 juli. Dit komt echter nog te vroeg gezien de nog geldende regels rondom het coronavirus. In 2022 op zaterdag 9 juli moet dan de volgende Hertelikke aovend plaatsvinden.

Voor het tweede jaar op rij moet er dus een streep worden gezet door het muzikale zomeravond evenement. In 2017, toen de Blerickse Herten haar 60-jarig jubileum vierde, werd de Hertelikke aovend voor het eerst georganiseerd. Het bleek een groot succes, en een concept dat veel Blerickse mensen richting het Antoniusplein voor ’t Raodhoes en de Paerdskoel trok. Na een succesvol vervolg in de twee daaropvolgende jaren, gooide het coronavirus vorig jaar roet in het eten. Op dit moment lijken evenementen volgens het stappenplan van de overheid mogelijk weer doorgang te kunnen vinden in juli, echter zijn de vooruitzichten erg onzeker.

TK: Kleine groepjes
Daarnaast heeft het korps al sinds afgelopen november niet meer samen kunnen repeteren. Voorzitter Marc Nefkens: “Het is echt een teleurstelling dat we voor het tweede jaar op rij onze Hertelikke aovend moeten annuleren, maar we hadden geen andere keuze. Onze muzikanten hebben al ruim zes maanden niet samen kunnen repeteren, en ook de komende weken lijkt dit nog niet mogelijk. Zoals het er nu naar uitziet, mogen wij wellicht pas in juni weer in kleine groepjes starten met samen muziek maken. Wanneer wij weer met het hele korps samen mogen komen, is nog niet te voorzien. We hebben daarom ook de beslissing om de Hertelikke aovend niet door te laten gaan, vorige maand al genomen. We hopen snel weer samen te kunnen komen met onze vereniging en dan de voorbereidingen voor een mooie Hertelikke aovend in 2022 in gang te kunnen gaan zetten. We kijken hier nu al naar uit.”

Alle voorbereidingen die reeds waren getroffen voor aankomende zomer, worden doorgeschoven naar 2022. Er is dus al een nieuwe datum voor volgend jaar, namelijk zaterdag 9 juli. Dan zal de Hertelikke aovend voor de vierde keer moeten zorgen voor een zomeravondsfeer op het Antoniusplein, voor de Paerdskoel en ’t Raodhoes.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.