Press "Enter" to skip to content

Cultuurfonds Limburg ondersteunt 38 projecten

Cultuur en natuur in Limburg kregen in het eerste kwartaal van dit jaar een impuls van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Er werden 38 projecten ondersteund.

Onder deze projecten waren onder andere de theaterproductie ‘Heb je mijn zusje gezien’ van Stg. Hoge Fronten, de restauratie van een 11e eeuws geïllustreerd boek – het Evangeliarium – en de tentoonstelling ‘Huid’ in het Bonnefantenmuseum. Ook vergroening van de stad kreeg steun van het Cultuurfonds Limburg, met een bijdrage voor een initiatief op dit gebied van museum Van Bommel van Dam uit Venlo. In totaal werd er 165.000 euro aan cultuur en natuur in Limburg bijgedragen door het Cultuurfonds. Museum Van Bommel van Dam in Venlo kreeg een bedrag van 20.000 euro.
Door corona kwamen er vanuit de Limburgse Hafabra wereld in het eerste kwartaal opvallend weinig verzoeken om steun. Het Cultuurfonds zag wel dat de culturele sector niet bij de pakken neerzit en vol energie nieuwe projecten op blijft zetten want er werden dit kwartaal 44 projecten ingediend.
De volledige lijst van ondersteunde projecten staat op www.cultuurfonds.nl

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.