Press "Enter" to skip to content

Danstour langs zorgcentra

Met ‘Een kleinigheidje.. speciaal voor jou!’ heeft Urban Dance Studio het initiatief genomen om, in samenwerking met Stichting UDS talent, Venlo Tech en de gemeente Venlo (Venlo.fit), een danstour voor ouderen en mensen met een beperking of ziekte te organiseren bij zeven zorgcentra in de gemeente Venlo.

Op zaterdag 27 maart zullen jonge danstalenten voor ouderen gaan optreden met een korte dansshow. Het project zorgt voor verbinding tussen jong en oud, voor vrolijkheid bij beide generaties. De jeugdige dansers zijn enorm enthousiast dat ze dit kunnen en mogen doen voor mensen die nu wat extra kleur in het leven kunnen gebruiken.

De start vindt rond het middaguur plaats bij Zorglocatie de Witte Stein in Venlo. Vervolgens worden diverse zorgcentra in Venlo bezocht, waarna het gezelschap de danstour langs zeven locaties afsluit in Blerick.

Eigenaresse Urban Dance Studio Aletta Mkaouar-Smit: “Wij wilden iets speciaals doen voor onze ouderen. Zeker in het afgelopen jaar door de situatie rondom COVID is de eenzaamheid onder deze mensen alleen maar toegenomen. We zijn dan ook trots dat we dit project kunnen realiseren. Het geeft de jeugd en ook de ouderen zoveel vreugde. Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM. We zijn dankbaar dat zoveel partijen mee wilden werken aan dit spontane project”.

De tien minuten durende dansshow wordt verzorgd worden door twee selectie/demoteams van de Urban Dance Studio. De show bestaat uit solo’s, duo’s en groepschoreografieën.
De dansers zijn tussen de 9 en 13 jaar oud. De locaties hebben allen voldoende mogelijkheden om de optredens buiten en volgens de huidige regels van het RIVM plaats te laten vinden.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.