Press "Enter" to skip to content

De Blerickse Krant wordt voortgezet door Kempen Media

De Blerickse Krant wordt vanaf 2020 voortgezet door Kempen Media. De inwoners van Blerick, Hout-Blerick en Boekend blijven één keer in de twee weken het blad ontvangen. De huidige uitgevers, Luud en Lenie Smeets, hebben eerder aangekondigd te stoppen en zijn op zoek gegaan naar een partij die het blad wil voortzetten. “De inwoners van Blerick, Hout-Blerick en Boekend kunnen gerust zijn”, zegt Eric van Kempen, eigenaar van Kempen Media.

Kempen Media is uitgever van de huis-aan-huisbladen HALLO, die wekelijks verspreid worden in de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray. De Blerickse Krant past in de filosofie van het uitbrengen van regionale huis-aan-huisbladen. Directeur Eric van Kempen: “Wij willen ons sterk maken voor het behouden van regionale bladen. Die hebben een belangrijke functie in de maatschappij. Daarnaast kunnen we door deze stap ons bereik vergroten, waardoor we aantrekkelijker worden voor adverteerders. Die zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met huis-aan-huisbladen.”

Formule blijft ongewijzigd.
De formule van het blad blijft ongewijzigd. Het blad blijft één keer in de twee weken op de deurmat vallen van de inwoners van Blerick, Hout-Blerick en Boekend. Het blad wordt dus niet omgeturnd naar het HALLO-concept. “De HALLO-edities bereiken de hele gemeente, dat is hier niet het geval. Daar houden we aan vast”, stelt Van Kempen. De inhoud en vormgeving wordt gedaan door het redactie- en vormgevingsteam van Kempen Media. “Doordat we met een groot team zijn, zo’n vijftien personen die zich bezig houden met redactie en vormgeving, kunnen we continuïteit bieden.”

Roots in Blerick
Kempen Media is gevestigd in Horst, maar Van Kempen is als ondernemer begonnen in Blerick. “In die zin ga ik terug naar mijn roots”, zegt hij. Van 1989 tot 1993 was drukkerij Van Kempen gevestigd aan de Alberdingk Thijmstraat in Blerick, gelegen naast Bakkerij Haenen. “We hadden daar een drukkerij voor familie- en handelsdrukwerk. Daar groeiden we uit ons jasje, waardoor we verhuisd zijn naar Horst.” Daar is Kempen uitgegroeid tot een toonaangevend media- en communicatiebedrijf in de regio. “We zijn blij dat we terugkeren in Blerick, maar we hopen vooral het goede werk van Luud en Lenie voort te zetten”, aldus Van Kempen.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.