Press "Enter" to skip to content

De Groëte Vastelaoves Kwis

Roparun team Samen Voor Palliatief organiseert op zaterdag 18 januari bij Beej Benders in Venlo de tweede editie van ‘De Groëte Vastelaoves Kwis’: Een muziek- en kennisquiz over de groot-Venlose Vastelaovend. Het evenement duurt van 15.11 uur tot en met 19.11 uur.  

“Meezingers als ‘Veur altied eine Venlonaer’, ‘Wengske aan wengske’ en ‘Optochleed’ kennen we allemaal. Maar wie was de componist of in welk jaar werden deze nummers uitgebracht? Kent u de prinselijke trio’s en hoe is het met uw Vastelaoves kennis gesteld? Dit is uw kans om te laten zien dat u de Vastelaoves kenner pur sang bent”, zo vertelt de organisatie.  

Inschrijven 
De quiz wordt georganiseerd in samenwerking met Beej Benders Venlo en muziekkenner Finbar van der Veen. Ook deze editie hebben bekende groot-Venlose artiesten hun belangeloze bijdrage toegezegd voor het evenement. Inschrijven gaat met een team van maximaal vier personen waarbij zelf een teamnaam bedacht kan worden.  De kosten bedragen 33 euro per team. Inschrijven is mogelijk via de website van het Roparun team www.samenvoorpalliatief.nl 

Roparun 
Het Roparun team Samen Voor Palliatief staat tijdens het pinksterweekend, zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni, aan de start van de Roparun in Bremen, een nieuwe startlocatie vanaf 2020. De Roparun is werelds langste estafetteloop waarbij teams vanuit Parijs of Bremen binnen 48 uur de afstand van ruim 530 kilometer hardlopend en fietsend afleggen naar de finish in Rotterdam. De Roparun is een evenement dat geld inzamelt met het organiseren van evenementen en activiteiten. De opbrengst van De Groëte Vastelaoves Kwis komt geheel ten goede aan projecten die gericht zijn op het bieden van ondersteunende zorg en kwaliteit van leven. Een voorbeeld hiervan is de onlangs geopende BuitensteBinnenTuin bij het Oncologiecentrum van VieCuri Medisch Centrum in Venlo. De inrichting van een hospice of inloophuis waar (ex-)kankerpatiënten en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten, maar ook voor een kosteloos verblijf in een vakantiebungalow.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.