Press "Enter" to skip to content

De Kleine Jantje Beton Loterij van start

De actieperiode van De Kleine Jantje Beton Loterij is woensdag 9 september van start gegaan. Leerlingen verkopen lootjes aan de deur op 1,5 meter afstand én online via de Tikkie jij bent ‘m! actie. Door het wegvallen van de actieperiode in mei is de actieperiode in september aangepast. De lotenverkoop via machtiging duurt van woensdag 9 tot en met woensdag 23 september. De online lotenverkoop gaat nog door tot en met 16 november 2020. 

Lootjes verkopen op 1,5 meter
In verband met de 1,5 meter-samenleving is de verkoop via machtiging aangepast. De veiligheid van leerlingen en lotenkopers staat immers voorop. Daarom verkopen leerlingen lootjes aan de deur altijd op 1,5 meter afstand door middel van handige materialen. Hiermee is direct fysiek contact tussen leerling en lotenkoper niet nodig. Leerlingen kunnen veilig op pad voor hun school en de projecten van Jantje Beton. 

‘Tikkie jij bent ‘m!’
Online lootjes verkopen kan altijd via de Tikkie jij bent ‘m! actie. Gewoon thuis vanaf de bank en dus ook als een leerling bijvoorbeeld verkoudheidsklachten heeft. Ouders en verzorgers kunnen hun kind helpen zoveel mogelijk lootjes voor hun school te verkopen door zelf een lootje te kopen, deze via Tikkie te betalen en vervolgens via WhatsApp of social media de actie te delen met familie, vrienden en collega’s. Een veilige en eenvoudige manier van lootjes verkopen en 100% coronaproof. 

50 procent van de opbrengst voor school
De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan bijvoorbeeld buitenlessen, speelactiviteiten of speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen. In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of gave speelmaterialen aangeschaft. De andere helft gaat naar projecten van Jantje Beton. Hierbij krijgen kinderen in kwetsbare speelposities , zoals kinderen met een beperking, extra aandacht.. 

Belang van buitenspelen
Zoiets kleins en simpels als buitenspelen speelt een grote rol in het leven van kinderen. Door te spelen krijgen kinderen de beweging die ze nodig hebben. Ook is het belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitenspelen is magisch. Er bestaat toch niets leukers dan samen met vriendjes buiten de wereld ontdekken? Vooral op een van de favoriete speelplekken, het schoolplein. Zowel tijdens als na schooltijd. Bovendien heeft buitenspelen een positief effect op de leerprestaties en het concentratievermogen. Toch spelen drie op de tien kinderen niet of slechts één keer per week buiten. Buitenspelen is belangrijk, maar dus zeker niet altijd vanzelfsprekend. Daar zet Jantje Beton zich voor in. In de gemeente Venlo participeert Basisschool Basisschool Harlekijn, Speciaal Basisonderwijs De Schans, Titus Brandsmabasisschool, Openbare Basisschool de Koperwiek, St Martinus Basisschool en de Rooms Katholieke Basisschool de Regenboog hierin.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.