Press "Enter" to skip to content

De Zorggroep schaft slimme brillen aan

De Zorggroep heeft dertig slimme brillen aangeschaft. Twintig brillen voor gebruik binnen en tien brillen voor de regionale samenwerking van 7 VVT-organisaties in Noord- en Midden-Limburg. De slimme bril is versneld ingezet om diagnose op afstand in deze coronatijd mogelijk te maken. 

Op dinsdag 21 april zijn de trainingen gestart voor de gebruikers van de bril en daarna kunnen de eerste brillen gebruikt worden. Vanuit de regio zijn meerdere digi-coaches digitaal opgeleid om collega’s in het gebruik van de slimme bril te ondersteunen. Ook zijn instructievideo’s opgenomen voor het gebruik van de bril en de bijbehorende app. 

Binnen De Zorggroep liep al een experiment met de slimme bril. Maar door de maatregelen rondom het coronavirus is ervoor gezorgd dat de mogelijkheden van de bril nu geïntroduceerd worden binnen de 24-uurs verpleegkundige dienst en op enkele zorglocaties. “Juist in deze tijd is het nodig dat artsen, maar ook 24-uurs verpleegkundigen, op afstand samen met de zorgmedewerker naar cliënten kunnen kijken”, aldus een woordvoerder van De Zorggroep.  

De slimme bril, ook wel Smart Glass genoemd, is een bril met een kleine camera waarmee de zorgmedewerker contact kan leggen met een verpleegkundige of arts. De verpleegkundige of arts kan meteen door de ogen van de zorgmedewerker meekijken en ondersteuning bieden. Er wordt gebruik gemaakt van een live beeldverbinding, waarbij beelden niet worden opgeslagen. 

Via de slimme bril die de zorgmedewerker draagt, kijkt de arts of verpleegkundige op een tablet of telefoon live mee en ziet wat de zorgmedewerker ziet. Naast meekijken, communiceren de arts en de zorgmedewerker ook met elkaar. Zo kan de arts tips en adviezen geven of beoordelen dat de cliënt toch gezien moet worden. 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.