Press "Enter" to skip to content

Dialectband Linke Mik brengt nieuwe single uit

De Venlose feestband Linke Mik is de afgelopen weken de studio in gedoken samen met het boerebroélofsgezelschap van 2020: De Herungerstraot. Het resultaat is een liedje met frontman Marinho Peters, “börgemeister” Maike Stevens en “broédsmaedje” Liza Wilders. Zaterdag 25 januari brengen zij het nummer met de titel “D’r wuurt getrouwd!” samen voor het eerst ten gehore op het Boeremoosbal in schouwburg de Maaspoort, deze dagen beter bekend als “D’n Hoonderstal”.

De boerebroélof is een lange traditie in Venlo op carnavalsdinsdag.“In het verleden zijn er vaker vastelaovesnummers gemaakt door boerebroélofsgezelschappen, maar dat waren vaak wat meer traditionele liedjes. Wij wilden voor ons nummer heel graag samenwerken met een Venlose band,” zegt zangeres Maike Stevens. “Venlo heeft een bloeiende bandjescultuur en Linke Mik is misschien wel de beste band vandit moment. We waren heel blij dat ze met ons de handen ineen wilden slaan”.

Zanger Marinho Peters is blij met het resultaat. “Ik hou van de boerebroélof, de gezelligheid van de optocht en het samendrommen op het plein. Daar gaat het liedje ook over: kom allemaal achter de voordeur vandaan en vier samen een feestje”. De makers hopen dat het nummer in Venlo iets losmaakt. “Bij het nummer hoort een dansje,” lacht Liza Wilders. “We gaan ervoor zorgen dat op de boerenbruiloft-dinsdag het hele plein staat te dansen op dit nummer.” Het gezelschap maakt komende weken een tour door de stad en laat het nummer overal horen.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.