Press "Enter" to skip to content

Dialectric nummer van Jelske Wilmer en Huub Holtman

Singer-songwriter Jelske en muzikant en producer Huub Holtman introduceerden maandag 22 februari het dialectric nummer ‘Weer & Wind’. Dialectric, elektronische dialectmuziek, komt voort uit de samenwerking tussen de twee Limburgse muzikanten.

Jelske Wilmer, artiestennaam Jelske, ontmoette Huub tijdens het project ‘Kersmis in Venlo’. Venlose artiesten schreven kerstnummers in het dialect en namen deze met professionele muzikanten en producer Leon Bartels op. Het project prikkelde Jelske om weer dialectteksten te schrijven. Voor de elektronische finish zocht ze de samenwerking op met muzikant en producer Huub Holtman. “Het allereerste nummer dat ik ooit schreef was ‘Stedje van de leefde’, een vastelaovesnummer dat ik in 2003 met met Cielke Sijben zong. Het is mooi dat ik uit die traditie van dialectmuziek nu, samen met Huub, een hele nieuwe weg in kan slaan. Zonder zijn hulp, passie en expertise was dat niet gelukt.”

TK: Weer & Wind
Wilmer studeerde af aan het Conservatorium Maastricht en bracht in 2011 haar debuutalbum ‘Breeze’ uit. In 2019 bracht zij het Engelstalige album ‘On my way’ uit. Daarnaast werkte ze mee aan diverse muziekprojecten zoals ‘Venlo Heartbeat’ samen met Mike Roelofs en Baer Traa en het voorgenoemde ‘Kersmis in Venlo’ met het nummer ‘Zalig Kersmis’. Holtman bracht in 2016 zijn eerste soloalbum uit. Sinds die tijd houdt hij zich bezig met synths en samplers soundscapes. Hier werd zijn interesse gewekt om zich ook op het produceren van muziek te richten. Holtman produceerde samen met Niels Koster van Oakland Studio de muziek van ‘Weer & Wind’ en verzorgde de volledige productie van de videoclip. ‘Weer & Wind’ is de eerste release van de later dit jaar te verschijnen EP. ‘Weer & Wind’ is te zien op YouTube en te beluisteren op Spotify via de artiestenpagina van Jelske.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.