Press "Enter" to skip to content

Doe-het-zelfpalmhöltje en online zegening zetten traditie van kinderfeest voort

Het is door de coronamaatregelen nog altijd niet mogelijk een optocht te organiseren, maar de traditie van het kinderfeest Palmhöltje wordt desondanks voortgezet. Stichting Kinderfeesten Venlo komt dit jaar met een doe-het-zelfpalmhöltjepakket, met daarin alle benodigdheden en instructies om thuis een palmhöltje te knutselen.

“Op deze manier willen we het aloude kinderfeest niet geruisloos voorbij laten gaan”, zegt voorzitter Joep Raemakers. “Normaalgesproken kunnen ouders en kinderen bij ons terecht om een palmhöltje te maken. Gezien de huidige regelgeving is dat niet te organiseren dus bieden we kinderen de mogelijkheid om thuis met hun ouders te knutselen.”

De traditionele optocht wordt vervangen door een rondje om het eigen huis. Wat wel doorgaat is de traditionele zegening van het palmhöltje. Die wordt verzorgt via een livestream op de Facebookpagina van de Stichting Kinderfeesten Venlo door deken Jos Spee. Die vindt plaats op Palmzondag 28 maart om 11.15 uur.

Het doe-het-zelfpalmhöltjepakket is tot 22 maart kosteloos te bestellen via info@kinderfeestenvenlo.nl en wordt thuisbezorgd. Vergeet niet bij de bestelling de contactgegevens te vermelden.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.