Press "Enter" to skip to content

Drie aanhoudingen in weekend door Pandora acties

In het weekend van vrijdag 19 tot en met zondag 21 maart zijn er in totaal drie personen aangehouden bij acties van het project Pandora in de wijk Vastenaovendkamp. Zo schrijven de wijkagenten van Blerick op hun Facebookpagina.

Op vrijdag 19 maart 2021 zijn er twee personen aangehouden in verband met de handel in verdovende middelen en wapenbezit. Er werd gezien dat er op straat gehandeld werd in verdovende middelen, waarop zowel de koper als de verkoper werden gecontroleerd.

De verkoper, een 51-jarige man uit Blerick, werd meteen aangehouden en bleek nog in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid verdovende middelen. De koper, een 23-jarige man uit Duitsland, werd in zijn voertuig gecontroleerd. Bij deze controle bleek dat hij naast de verdovende middelen, ook een gasdrukpistool in zijn voertuig had liggen. Ook deze persoon werd vervolgens aangehouden. Een dag later, op zaterdag 20 maart 2021, werd er een voertuig gecontroleerd welke opvallend rijgedrag vertoonde.

In dit voertuig zaten twee personen. Gezien werd dat de bijrijder bij deze controle iets wegstopte in zijn sok. Na controle bleek dit een hoeveelheid hard- en softdrugs te zijn. Ook was de persoon in het bezit van een aanzienlijk contant geldbedrag.

Deze persoon, een 19-jarige man uit Blerick, werd vervolgens aangehouden. Zowel de verdovende middelen, als het contante geldbedrag zijn in beslag genomen.
Het onderzoek in deze beide zaken loopt nog.

Naast het strafrechtelijke traject zal ook het bestuurlijke traject worden ingezet. Zo zal er een advies worden opgemaakt naar de gemeente Venlo om een last onder dwangsom op te leggen voor drugshandel op straat. Deze dwangsom heeft een tarief van 5.000 euro met een maximum van 20.000 euro.

De gemeente Venlo is op weg om de Blerickse wijk Vastenaovendkamp te verbeteren, door het er plezieriger en veiliger te maken voor bewoners. De gemeente Venlo investeert samen met politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de Belastingdienst op verschillende manieren in de wijk om dit te bevorderen. Zij vinden dat de ondermijnende activiteiten in de wijk een halt moeten worden toegeroepen en dat de wijk weer terug moet naar de bewoners. Onder de naam ‘Pandora’ werken de partners samen aan de leefbaarheid en de veiligheid van de wijk

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.