Press "Enter" to skip to content

Drie aanhoudingen voor drugshandel

In Blerick zijn donderdag 14 januari drie mannen aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Het drietal komt in aanmerking voor een ‘last onder dwangsom’ én ze hebben een coronaboete ontvangen. De auto waarin ze zaten is in beslag genomen.

De drie verdachten zaten in een auto op de Drie Decembersingel in Blerick toen ze gecontroleerd werden. De auto en de telefoons van het drietal is in beslag genomen voor onderzoek. De mannen, van 20 en 21 jaar oud uit Venlo, zijn aangehouden in verband met de handel in verdovende middelen. Ze hadden alle drie verdovende middelen bij zich op het moment van de aanhoudingen.

Het Openbaar Ministerie gaat zich op een later moment over deze zaak buigen. Buiten de straf voor deze zaak, hebben de verdachten een ‘coronaboete’ ontvangen. Zij waren eerder al door de politie gewaarschuwd omdat zij met teveel mensen in een auto zaten, zonder mondkapje, en zonder de 1,5 meter afstand.

Ook zal er voor deze verdachten bekeken worden of hen een ‘last onder dwangsom opgelegd kan worden. Een dwangsom wordt opgelegd door de burgemeester. Het is een extra middel om de drugsoverlast in een wijk aan te pakken. De burgemeester kan een dwangsom opleggen zowel aan de straathandelaar als aan de koper van drugs. De hoogte van de dwangsom is 5.000 euro per elke geconstateerde overtreding van artikel 2:74 van de APV, met een maximum van 20.000 euro.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.