Press "Enter" to skip to content

Drumfanfare Blerickse Herten start nieuwe opleidingsgroepen

Drumfanfare Blerickse Herten start binnenkort met een nieuw project: ‘Instrument zoekt muzikant’. Op donderdag 24 september start een nieuwe opleidingsgroep, voor iedereen die een muziekinstrument wil leren bespelen. De deelnemers krijgen elf lessen en maken op die manier kennis met het leren lezen van muziek en maken ook al een start op een instrument. Aanmelden hiervoor is mogelijk tot en met 20 september via opleidingen@blerickseherten.nl 

De lessen worden verzorgd door een ervaren opleidingsdocent. Iedereen is welkom, ook muzikanten die al ervaring hebben zijn welkom. Nieuwe leerlingen vanaf 8 jaar werken samen met de opleidingsdocent in de lessen toe naar een optreden voor ouders en andere familieleden in december. Met uitzondering van de aanschaf van het lesmateriaal worden de lessen gratis aangeboden door de Blerickse Herten.  

“Wij vinden het belangrijk als vereniging dat kinderen in contact komen met muziekonderwijs. Muziek maken is niet alleen leuk, maar heeft ook een positieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen. Zingen en musiceren ondersteunt de ontwikkeling van vaardigheden zoals luisteren en lezen, maar ook de algemene ontwikkeling zoals geheugentraining, concentratie, motoriek en niet te vergeten het zelfvertrouwen. Daarnaast zorgt muziekeducatie voor een positieve invloed op sociaal vlak. We zien bij onze vereniging vaak nieuwe vriendschappen ontstaan door alle activiteiten die wij als vereniging organiseren, buiten het maken van muziek”, aldus voorzitter Marc Nefkens die ook ziet dat de interesse voor het maken van muziek bij de jeugd afneemt. “Dat is enorm zonde. Wij als vereniging willen het muziek maken bij de jeugd stimuleren en ze laten ervaren hoe tof muziek maken is.” 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.