Press "Enter" to skip to content

Dwangsom voor inwoners Blerick

Twee inwoners uit Blerick hebben onlangs een ‘last onder dwangsom’ opgelegd gekregen voor drugshandel op straat. Het doel van de dwangsom is het bestrijden van overlast en het bevorderen van de veiligheid. In 2020 werd aan drie personen een last onder dwangsom opgelegd.

Een dwangsom wordt opgelegd door de burgemeester. Het is een extra middel om de drugsoverlast in een wijk aan te pakken. De burgemeester kan een dwangsom opleggen zowel aan de straathandelaar als aan de koper van drugs.

De politie, gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie en de belastingdienst werken onder de naam Pandora nauw samen om de veiligheid en de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Dit gebeurt door gerichte acties, onderzoeken en controles. Het opleggen van een dwangsom kan helpt daarbij. Als iemand een dwangsom krijgt opgelegd geldt deze voor de hele gemeente Venlo. De komende periode heeft de politie extra aandacht voor locaties waar drugsoverlast is.

De politie vraagt burgers die drugsoverlast ervaren zich te melden via 0900 88 44 en Meld Misdaad Anoniem via 0800 70 00.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.