Press "Enter" to skip to content

Euregio rijn-maas-noord geeft antwoord op vragen

De euregio’s in de Nederlands-Duitse grensstreek krijgen veel vragen van grenswerkers en ondernemers over de gevolgen van de corona-maatregelen. Het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord heeft veel vragen en antwoorden geïnventariseerd en op een speciale tweetalige website geplaatst. Daarnaast is het mogelijk om telefonisch of via een videoverbinding met een medewerker te spreken.  

De organisatie krijgt veel vagen binnen. In welk land vraag ik een uitkering aan bij arbeidstijdverkorting of werkloosheid? Blijf ik sociaal verzekerd in het land waar ik werk, maar niet woon? Wat zijn de fiscale gevolgen? Welke regelingen zijn er voor ZZP-ers? En moet ik een verklaring van mijn werkgever hebben om als forens de grens te passeren? Het is een greep uit de meest voorkomende vragen.  

Het is ook mogelijk om telefonisch of via een videoverbinding met een medewerker te spreken nu de maandelijkse fysieke spreekuren en bijeenkomsten in Roermond, Venlo en Mönchengladbach niet mogelijk zijn. Voor meer informatie ga naar de website https://grenzinfo.eu/nl/informaties/werken-in-een-buurland/coronavirus-en-grensganger/ 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.