Press "Enter" to skip to content

Euregionale samenwerking gezondheidsdiensten door coronacrisis

De GGD Limburg-Noord, GGD Zuid-Limburg, de ‘Gesundheitsämter’ van de Kreis Viersen, de Rhein-Kreis Neuss en de steden Düsseldorf, Mönchengladbach en Krefeld, euPrevent en EPECS (European Patients Empowerment for Customised Solutions) gaan kennis uitwisselen en de communicatie verbeteren naar aanleiding van de coronacrisis.  

Bij de uitbraak van het coronavirus is gebleken dat de gezondheidsdiensten aan beide kanten van de Nederlandse en Duitse elkaar niet goed kennen. Het doel is kennis uit te wisselen over thema’s als overdraagbare ziekten, zoals corona, mazelen en griep, over de gezondheid van jeugd, moeilijk te bereiken doelgroepen en migranten. Thema’s die goed aansluiten bij de Sociale Agenda van de Provincie Limburg. Er worden workshops, studiedagen, burgerforums en stages voor professionals georganiseerd. 

Het project Sustainable Healthy Euregio (SHE) krijgt twee jaar lang Europese subsidie uit het INTERREG Deutschland-Nederland programma van de euregio rijn-maas-noord, de Provincie Limburg en het Ministerie van economische zaken van Noordrijn-Westfalen. Het initiatief voor SHE is genomen door de euregionale kennismakelaar euPrevent in opdracht van de Provincie Limburg.  

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.