Press "Enter" to skip to content

Expositie ‘vastelaoves-memorabilia’ uit Blerick, Hout-Blerick en Boekend

In het Fort Museum in Venlo is vanaf zaeterdag 1 februari een expositie te zien van ‘vastelaoves-memorabilia’ uit Blerick, Hout-Blerick en Boekend. De expositie is hier de hele maand februari te bekijken.  

De expositie wordt georganiseerd door de Heemkundekring Blariacum die hiermee ook dit deel van de cultuurhistorie van Blerick, Hout-Blerick en Boekend onder de aandacht wil brengen. Het betreft hier een greep uit de collectie van Maikel van Vugt, die sinds 2011 fotograaf is tijdens het Galdere en Blariacum Bearegood. De complete collectie bestaat momenteel uit 2.531 stukken waarvan er 1.846 uit de gemeente Venlo komen. Daarvan komen er 564 uit Blerick, Hout-Blerick en Boekend. De expositie focust zich op deze drie dorpen.  

De collectie bestaat voor het grootste deel uit medailles, verder bevat de collectie onder andere ook diverse muziekdragers en vastelaoveskranten. In de expositie staan voornamelijk de vier grotere vastelaovesverenigingen centraal: de Wortelepin, de Poerker, de Worteleschrabbers en d’n Duikelaer. Maar ook andere verenigingen en scholen zullen hierbij aan bod komen. 

De expositie is gratis te zien in het Fort Museum Venlo en wordt geopend op zaterdag 1 februari om 11:11 uur. Het museum is geoepend van maandag tot en met woensdag van 13.00 uur tot en met 17.00 uur. De organisatie laat weten dat wanneer mensen nog ‘Vastelaoves-memorabilia’ hebben contact op kan worden genomen met Maikel van Vught via telefoonnummer 06 43 29 84 40 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.