Press "Enter" to skip to content

Feest bij kinderopvanglocatie Spring

Tijdens de zomervakantie is het peuteraanbod, net als het basisonderwijs, normaal gesproken zes weken gesloten.  Dit jaar organiseert kinderopvanglocatie Spring iets extra’s voor ‘haar’ peuters: het peuter vakantiefeest.  

Yolanda Piek, regiodirecteur bij Spring, vertelt: “Wij gaan dit jaar, voor onze peuters, de laatste twee weken van de zomervakantie tot een feestje maken. Thuis en op locatie.” Door de landelijke sluiting wegens het coronavirus hebben de peuters veel gemist, terwijl het peuteraanbod juist zo belangrijk is voor hun ontwikkeling. Daarnaast hebben de kinderen zelf in deze periode het peuteraanbod gemist.  

Thuis én op locatie 
Spring heeft voor alle kinderen van het peuteraanbod iets in petto. “Medewerkers hebben verschillende filmpjes opgenomen. Deze en volgende week krijgen alle kinderen van ons peuteraanbod die per e-mail toegestuurd. Zo kunnen de kinderen thuis bijvoorbeeld dansen met Ineke, een toverspel doen met Shirley en naar de poppenkast van Fadime kijken. In totaal zijn er zes activiteiten opgenomen die de kinderen kennen van het peuteraanbod. Leerzaam én leuk.”   

Daarnaast gaat speciaal voor peuters met een VVE-indicatie (die extra ondersteuning krijgen bij hun ontwikkeling), de locatie van Spring in Venlo open en worden superleuke activiteiten georganiseerd rondom het thema feest. Ook mogen zij hun knuffel meenemen.  

Feestje 
Yolanda: “Onze medewerkers stonden te trappelen om aan de slag te gaan. We maken er ook echt een feestje van. Het is heel mooi om in deze gekke tijd iets extra’s te kunnen betekenen voor ‘onze peuters’. Voor de kinderen is het een leuke onderbreking van de lange periode zonder peuteraanbod en wij kunnen ze op een bijzondere en laagdrempelige manier meegeven wat ze tijdens de sluiting in de coronatijd gemist hebben. En wie weet is het zo’n succes dat het volgend jaar een vervolg krijgt.”

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.