Press "Enter" to skip to content

Folkloristische wereldpoppen in Wereldpaviljoen Steyl

Het Wereldpaviljoen in Kloosterdorp Steyl gaat zondag 13 juni weer open voor het publiek. Na bijna een jaar te zijn gesloten vanwege de pandemie is publiek weer welkom.

Nieuw in het Wereldpaviljoen is een expositie van folkloristische poppen uit de hele wereld. Deze zijn verzameld door textiel-ingenieur Noud Verhulst uit Susteren. De 81-jarige Verhulst reisde voor zijn werk de hele wereld over en verzamelde overal folkloristische poppen. Zijn hele verzameling van meer dan vijfhonderd poppen heeft hij onlangs aan het Wereldpaviljoen in Steyl geschonken. De poppen zijn uitgestald in vitrines in de hal en de douane ruimte van het Wereldpaviljoen. Bijzonder zijn ook drie rode kistjes uit China met porseleinen beeldjes. In een kistje liggen 56 porseleinen beeldjes voorstellend de volkeren van China. In het andere kistje zijn beeldjes van de Chinese keizers te zien. In een derde doos is de Chinese opera uitgebeeld met enkele beeldjes. In de vitrine is ook een schaakbord met unieke gegoten schaakstukken uit Congo te bezichtigen.

Bezoekers moeten zich van tevoren telefonisch aanmelden. Dat kan via telefoonnummer 06 42 98 36 47. In het Wereldpaviljoen gelden de RIVM-maatregelen van het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand. Het Wereldpaviljoen is elke woensdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.