Press "Enter" to skip to content

Geen Hertelikke aovend vanwege coronavirus

Hertelikke Aovend op 7 juli 2019 in Blerick

Drumfanfare Blerickse Herten heeft de Hertelikke aovend voor 2020 geannuleerd vanwege het coronavirus. Het openluchtconcert, met vooraf een driegangendiner, in het centrum van Blerick zou zateradg 11 juli aanstaande voor de vierde keer plaatsvinden. Het bestuur van de vereniging heeft echter moeten besluiten de editie van 2020 te cancelen. In 2021 wordt het evenement op zaterdag 10 juli georganiseerd.  

Afgelopen jaar werd het evenement ontsierd door forse zomerse regenbuien gedurende de avond en nu wordt er dus een streep gezet door het evenement vanwege het coronavirus. “Het is ontzettend zuur dat we dit mooie evenement moeten annuleren, maar we hebben geen ander keuze. De muzikale voorbereidingen liggen nu al bijna vijf weken stil en tot in ieder geval het einde van deze maand mogen we nog niet repeteren. Het is daardoor niet mogelijk om een representatief programma te brengen in juli.  

De organisatorische voorbereidingen lopen vertraging op. Daarnaast worden wij met onze Hertelikke aovend financieel ondersteund door veel lokale ondernemers in Blerick en in deze economisch moeilijke tijd is ook dat een lastig verhaal”, aldus voorzitter van de vereniging Marc Nefkens.  

Alle voorbereidingen die reeds waren getroffen voor aankomende zomer, worden doorgeschoven naar 2021. Er is ook al een nieuwe datum voor volgend jaar, namelijk zaterdag 10 juli. Dan zal de Hertelikke aovend voor de vierde keer zorgen voor een mooie zomeravondsfeer op het Antoniusplein, voor de Paerdskoel en ’t Raodhoes.  

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.