Press "Enter" to skip to content

Gemeente Venlo tweede op ranglijst duurzame opdrachtgevers

Bouwend Nederland maakte op maandag 12 oktober de top 25 van meest duurzame publieke opdrachtgevers bekend. Gemeente Venlo behaalde een tweede plaats.  

De Nederlandse overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Om de ambities op het gebied van duurzaamheid in de bebouwde omgeving te halen zijn grote veranderingen en investeringen op het gebied van duurzaamheid belangrijk. Daarom zet Bouwend Nederland opdrachtgevers die dit serieus nemen in het zonnetje.  
 
Vorig jaar stond gemeente Venlo op de zesde plaats en is dit jaar gestegen naar de twee plaats. Op de eerste plaats komt voor de tweede keer de provincie Noord-Brabant en de derde plaats is voor Rijkswaterstaat. In het juryrapport was te lezen dat de eerste twee plekken, waar de gemeente Venlo bij hoort, beide de maximale score van vijf sterren behaalden.  
 
Morgen in Venlo 
In 2020 worden inwoners door de gemeente geïnformeerd en geënthousiasmeerd met de campagne ‘Morgen in Venlo’ over de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Voor meer informatie kijk op www.morgeninvenlo.nl  

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.