Press "Enter" to skip to content

Gouverneur Theo Bovens neemt boomplanten over van basisscholen

Boomfeestdag is stevig geworteld in Limburg. Dit jaar zijn er bijna geen officiƫle vieringen in Nederland, maar wel in Limburg. In het kader van het 90-jarig bestaan van Het Limburgs Landschap is de centrale viering in de provincie dit jaar bij het Zwart Water in Venlo. Omdat de kinderen in verband met de coronamaatregelen niet mogen helpen met planten, is er op woensdagochtend 17 maart een alternatieve Boomfeestdag gevierd. De kinderen zijn op school creatief bezig geweest met het thema, maar omdat de bomen toch de grond in moeten is er hulp ingeschakeld. Gouverneur Bovens heeft samen met wethouder Peeters gezorgd dat de bomen geplant werden met schop en plantmachine.

Om Boomfeestdag ook op de basisscholen in Venlo te vieren, zijn er speciale bomenlessen voor groep 7 en heeft Het Limburgs Landschap voor alle schoolkinderen een wedstrijd uitgeschreven. Scholen hebben in de ochtend van 17 maart een ode gebracht aan de boom. Dit deden ze door samen met de kinderen bomen te gaan knutselen, tekenen of over bomen te schrijven door er bijvoorbeeld een verhaal of gedichtje over te maken. De leukste inzendingen kunnen leuke prijzen winnen zoals een natuurles of vogelhuisjes bladpersen.

Het afgelopen half jaar zijn er in het Zwart Water al duizenden bomen geplant. De bomen die geplant werden op Boomfeestdag zijn de laatste van in totaal 18.500 bomen. Hierdoor is het gebied een gevarieerd bos rijker. De komende jaren kan het uitgroeien tot een volwaardig bos waardoor de biodiversiteit wordt vergroot en het gebied klimaatbestendiger wordt.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.