Press "Enter" to skip to content

Gratis computercursussen in Blerick

Sinds een aantal jaar kunnen inwoners van gemeente Venlo gratis computercursussen volgen in de Stadsbibliotheek. Vanaf 2021 worden deze cursussen ook in de andere dorpen van gemeente Venlo aangeboden.

In speciale kisten brengt de Bbbliotheek de laptops die hiervoor nodig zijn maandelijks naar een andere kern. In april stond Blerick op het programma. Door de coronamaatregelen kan dit niet doorgaan en wordt dit verplaatst naar september.

De eerste cursus die gegeven wordt, heet Klik & Tik. Het is een computercursus voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met de computer, maar dit wel graag willen leren. Stap voor stap maken zij kennis met de computer. Ze leren het internet kennen en websites bekijken, zoeken, typen en e-mails versturen. Ook gaan zij aan de slag met sociale media. Er wordt gewerkt in kleine groepjes. Iedereen leert op zijn of haar eigen tempo.

Digisterker is de tweede cursus die op het programma staat. De cursus helpt deelnemers op weg om overheidszaken via de computer te regelen. Er wordt geleerd hoe een DigiD aangevraagd wordt en gebruikt. Ook worden deelnemers wegwijs gemaakt op websites van de overheid.

De eerstvolgende cursussen in Blerick starten in september. Bij grote belangstelling worden er mogelijk extra cursussen ingepland. Deelname aan de cursussen is gratis. Aanmelden kan via info@bibliotheekvenlo.nl.of via 077 351 24 46.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.