Press "Enter" to skip to content

Groen licht voor drie bedrijveninvesteringszones

Een ruime meerderheid van de ondernemers in het centrum van Blerick, centrum Tegelen en van de bedrijventerreinen in de gemeente Venlo hebben ingestemd met de verlenging van de bedrijveninvesteringszones (BIZ). Met een BIZ dragen ondernemers bij aan investeringen en verbeteringen.

De BIZ bedrijventerreinen geldt voor twintig bedrijventerreinen met zo’n 1.285 bedrijven met 40.000 werknemers. De BIZ van Ondernemend Venlo is zowel in opbrengst als in aantal deelnemers de grootste van Nederland. Door de BIZ kan er verder gewerkt worden aan het verbeteren van de bedrijventerreinen. Maar ook zaken als camerabewaking, gladheidsbestrijding, groenonderhoud en vermindering van het zwerfafval zijn nu centraal geregeld.

Als het gaat om de BIZ in centrum Tegelen en Blerick dan gaat het bijvoorbeeld om investeringen in een schoon en veilig centrum. Ook draagt de BIZ bij aan gezamenlijke spaaracties, sfeerverlichting en het organiseren van gezamenlijke evenementen.

Wethouder Erwin Boom van economische zaken: “Dat de ondernemers en eigenaren in Tegelen en Blerick en de ondernemers van de bedrijventerreinen wederom gekozen hebben om samen met ons de schouders eronder te zetten en te kiezen voor de verlenging van de BIZ is een krachtig en positief signaal. Het is een prachtig bericht in een bijzonder moeilijke tijd. De centra van Tegelen en Blerick en de bedrijventerreinen verdienen dit ook”.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.