Press "Enter" to skip to content

‘Groene’ hoop voor Klingerbergpark Blerick

Stadsdeelmanager Richard Bosman van gemeente Venlo heeft met Hans Huijs, voorzitter van het Wijkoverleg Blerick, en inwoner Geert Bos een wandeling gemaakt door het Klingerbergpark. Het park ligt er op dit moment niet bij zoals de bedoeling was, maar er weer perspectief. “Na tien jaar is er weer hop dat de Gemeente Venlo het park wee Groener kan maken”, aldus Hans Huijs.  

Het Klingerberkpark ligt tussen de A73 en de wijk Klingerberg. “Het park is perfect voor een wandeling, kinderen kunnen er spelen en honden kunnen rennen en spelen in de wei. Maar helaas zijn veel bomen kapot en niet onderhouden. Daarnaast zijn er problemen met het afvoeren van regenwater, omdat er tijdens de aanleg met groot materieel gewerkt is.” 

De afgelopen jaren zijn meerdere initiatieven ondernomen om het park aantrekkelijker te maken. “Denk daarbij aan houten speeltoestellen, maar die zijn inmiddels weer verwijderd. Ik ben blij dat de gemeente Venlo nu initiatieven van inwoners ondersteunt om de gemeente groener te maken.” 

Huijs laat weten dat er een voorstel is ingediend om het park aan te pakken en op korte termijn snoeiwerkzaamheden te verrichten. “We zijn ervan overtuigd dat er meer bewoners van de Klingerberg graag zien dat het park groener wordt en dat er in het najaar voldoende animo zal zijn om samen met bewoners in het park aan de slag te gaan, zoals bij de aanleg bewoners ook betrokken waren.” 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.