Press "Enter" to skip to content

Gymdocenten Blariacum houden leerlingen in beweging

Het coronavirus houdt heel Nederland in de greep. In Blerick, Hout-Blerick en Boekend is dat niet anders. Maar het betekent niet dat ze bij de pakken neerzitten, zo bewijst het Blariacum College in Blerick. Bewegen is en blijft belangrijk en de school doet er alles aan om de leerlingen daar bij te helpen. Zelfs nu krijgen de leerlingen iedere dag gymles, digitale gymles.  

De sectie lichamelijk opvoeding heeft voor elke klas drie ‘stay@home challenges’ bedacht. De leerlingen moeten er daar twee van uitvoeren én filmen. De filmpjes worden vervolgens geüpload naar de vakdocent, die het vervolgens beoordeeld. Gerard Jacobs, gymdocent op het Blariacum, toont zich enthousiast over de manier waarop de leerlingen ermee omgaan. “We zien de meest creatieve dingen voorbij komen, waarbij soms zelfs het hele gezin deelneemt aan de gymoefeningen. Je ziet dat ze oprecht veel plezier hebben met elkaar. En de filmpjes zijn vaak ook nog eens zeer professioneel”, vertelt hij.  

De opdrachten variëren van acrogym met het gezin tot het alom bekende ‘rond de tafel’. Ook zijn er fitness oefeningen zoals de ‘wall sit’, ‘sally up’, ‘sally down’ en een 7-minuten workout. Verder zijn er verschillende opdrachten zoals breakdance, de shoe challange en leuke digitale spellen zoals ‘homecourt’. “De opdrachten zijn een mix van plezier, uithouding en vaardigheden”, aldus Michiel Hermans, het creatieve brein uit de sectie lichamelijke opvoeding.  

De huiswerkopdrachten worden door de docenten gepresenteerd en voorgedaan. Daarna zijn de leerlingen aan de beurt. “We willen de leerlingen in deze digitale periode aan het bewegen houden. Dat we daardoor op maandag en dinsdag 500 filmpjes zitten te bekijken en te beoordelen, nemen we op de koop toe”, aldus Jacobs.  

Het is niet de eerste keer dit jaar dat het Blariacum College zich van haar creatieve kant laat zien. Eerder dit jaar werd er namelijk een schaatsbaan gerealiseerd. Eerder werden al kussengevechten georganiseerd en werd er al getennist en gevoetbald in de school. De indoor schaatsbaan kreeg zelfs aandacht van het Jeugdjournaal. Gemeente Venlo heeft als doel om in 2025 de gezondste en actiefste regio van Nederland te zijn. Het Blariacum College heeft met haar sportaanbod daar een belangrijk aandeel in. In januari zei gymdocent Jacobs daar het volgende over. “We willen dat kinderen met plezier een leven lang bewegen. Daar moet je op tijd mee beginnen. Dat is wat we hier doen.” Het is daarom ook geen verrassing dat de school ondanks de coronacrisis intensief bezig is met het in bewegen houden van haar leerlingen

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.