Press "Enter" to skip to content

‘Ik zal een klant nooit in de kou laten staan’

Heythuysenaar Jos Snijkers is eigenaar van het bedrijf Autoglasherstel Snijkers: een bedrijf met vestigingen in Blerick en in Susteren. Het werken in een autogarage is Jos Snijkers al met de paplepel ingegoten. Zijn vader werkte vaak ’s avonds en  op zaterdag bij Citroën Garage Janssen in Heythuysen. De jonge Jos ging als hulpje vaak met hem mee.  

Automonteur worden zag hij niet zo zitten, maar hij vond het veel meer een uitdaging om het uiterlijk van een beschadigde auto weer fraai te herstellen. Jos Snijkers maakte er zelfs zijn beroep van en werd autoschadehersteller in het bedrijf waar hij  zijn vader voorheen ging helpen. Door het werk in de autogarage kwam hij veelvuldig in contact met autoglasherstellers. Jos die de altijd al de wens had gehad een eigen bedrijf te beginnen, kreeg die kans in 2002 en werd franchise ondernemer voor een landelijk opererende autoglasreparatie bedrijf. 

Auto’s en plezierjachten
Vanaf 2018 werkt hij geheel zelfstandig vanuit prima geoutilleerde en goed bereikbare bedrijfspanden in Blerick en Susteren onder de naam Autoglasherstel Snijkers. Door de ligging van deze vestigingen kunnen klanten met ruitschade van Maastricht tot Boxmeer snel en vakkundig geholpen worden. 

Jos Snijkers: “Niemand is blij met ruitschade en iedereen wil in zo’n geval snel en kundig geholpen worden.  Wij staan altijd voor onze klanten klaar. Ik zal nooit een klant in de kou laten staan, ook al is het twaalf uur ’s nachts! Ik weet zelf hoe vervelend het is om ergens met een kapotte autoruit te staan.”  

Steeds meer particulieren weten ons bedrijf Autoglasherstel Snijkers te vinden en dat waarderen wij zeer.  “Naast voor particulieren werken wij ook veel voor dealerbedrijven van zowel personen auto’s als van vrachtwagens. Ook mogen we veel schadebedrijven en universele autobedrijven tot onze klantenkring rekenen. Voor het plaatsen of vervangen van ruiten in plezierjachten worden we tegenwoordig ook al benaderd.” 

Waarom klanten naar Snijkers? “Tja, dat zou je eigenlijk de klanten zelf moeten vragen”, zegt Jos Snijkers. “Ik denk dat we door de jaren een goede naam hebben opgebouwd, mensen hebben kennelijk vertrouwen in ons bedrijf. We zijn kleinschalig en vinden het  persoonlijk contact met onze klanten heel belangrijk. Verder zijn we heel servicegericht en werken  wij voor nagenoeg alle verzekeringsmaatschappijen.”  

De toekomst voor Autoglasherstel Snijkers, een bedrijf dat in principe alle ruitschades herstelt en alle bijbehorende werkzaamheden verricht zoals het kalibreren van de voorruiten, lijkt verzekerd, want ook zoon Mitchel, de beoogde bedrijfsopvolger, werkt in de firma van vader Jos.  

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.