Press "Enter" to skip to content

Inbreker krijgt 18 maanden cel door oplettende buurtbewoners

De wijk Venlo Oost werd in de zomers van 2019 en 2020 opgeschrikt door diverse inbraken in woningen, schuurtjes en andere diefstallen. Het onderzoek dat door de politie werd opgestart leidde uiteindelijk tot de aanhouding van een 38-jarige man uit Venlo. Een buurtbewoner heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderzoek. De verdachte is onlangs veroordeeld tot 18 maanden celstraf.

Op verschillende adressen in de buurt werd er in deze periode ingebroken en werden er diefstallen gepleegd. Een wijkbewoner dacht mee in het onderzoek en leverde relevante informatie aan. Hij zag bijvoorbeeld dat gestolen spullen uit de buurt op Marktplaats werden aangeboden. Ook ging hij op zoek naar camerabeelden van buurtgenoten die hij vervolgens deelde met de politie. Het onderzoek naar de aangiftes heeft er uiteindelijk toe geleid dat twaalf huishoudens hun gestolen spullen hebben terugontvangen.

De politie heeft de actieve buurtbewoner bedankt met een bos bloemen en een feestelijke taart. Pauline Weijmans en Rob Monshouwer, wijkagenten Venlo Oost: “Wij zijn blij met de informatie die inwoners ons doorgeven. Zij zijn voor ons extra ogen en oren in de wijk. Informatie die op het eerste oog wellicht onbelangrijk lijkt kan soms cruciaal zijn. Het resultaat van dit onderzoekt bewijst dat meedenken en het delen van informatie heel zinvol is.”

Wie bij wil dragen aan een veilige leefomgeving kan deelnemen aan Burgernet. Met Burgernet wordt de politie geholpen om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden. Kijk voor meer informatie op Burgernet.nl

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.