Press "Enter" to skip to content

Incluzio Sociale Basis Venlo en PVOV ondertekenen ‘het PACT van Venlo’

Incluzio Sociale Basis Venlo en Platform Vrijwilligersorganisaties Venlo (PVOV) bundelen hun krachten, netwerken en kennis in ‘Het Pact van Venlo’. In het Pact spreken de organisaties hun visie uit over het nieuwe samenwerken in de wijken en het opheffen van de scheidslijn tussen vrijwilligers en professionals. Aanvullend en elkaar versterkend samenwerken binnen het sociale domein, is de kernboodschap.

“Het Platform Vrijwilligers Organisaties Venlo en Incluzio hebben een samenleving voor ogen waarin iedere Venlonaar zijn leven inricht zoals hij dat zelf wil.” Met deze woorden begint het ‘Pact van Venlo.’ Van de aanpak van armoede en schulden tot de bestrijding van eenzaamheid, het bijstaan van pubers tot het aanbieden van taallessen en dagbesteding. In het sociale domein werken veel beroepskrachten en vrijwilligers samen om mensen in Venlo te ondersteunen op het gebied van met werken, wonen en leven.

Met het Pact van Venlo willen de initiatiefnemers een duidelijk keerpunt in de kijk op vrijwilligerswerk inluiden. “Professionaliseringsslag van vrijwilligers begint met anders naar elkaar kijken”, aldus Han Paulides, directeur Incluzio Sociale Basis Venlo. “We willen laten zien dat we het anders aanpakken, een pact is meer dan een belofte, we nemen stelling, zetten onze visie uit en beloven dat we dat ook samen gaan waarmaken.”

Secretaris PVOV Bart Kuntzelaers vult aan: “Krachten bundelen en samen onze expertise inzetten voor Venlo is een belangrijke stap in de nieuwe, veranderende wereld waarin we leven. Wij houden ons niet meer bezig met het waarom van vrijwilligers, we zijn een paar stappen verder en gaan in Venlo laten zien dat dit werkt.”

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.