Press "Enter" to skip to content

Inwoners slachtoffer van babbeltruc

Bij gemeente Venlo zijn meldingen binnen gekomen van inwoners, die bestolen zijn door iemand die zich voordoet als een medewerker van de gemeente. De gemeente laat weten dat zij nooit onaangekondigd bij inwoners aan de deur komt. Er wordt altijd eerst een afspraak gemaakt.

Het verhaal was dat de persoon die voor de deur stond, werkte bij gemeente Venlo en kwam kijken of er meer hulp in de huishouding nodig was, vanuit de Wet maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Een typisch geval van een babbeltruc, zegt de gemeente. Toen de persoon uiteindelijk was vertrokken, bleek dat waardevolle sierraden waren meegenomen. De gemeente geeft aan nooit zonder afspraak langs te komen. Neem bij twijfel contact op met de gemeente.

TK: Babbeltruc
Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor. Onbekenden bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld, sierraden en andere waardevolle bezittingen. De politie is een landelijke campagne gestart vanuit het project Senioren & Veiligheid.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.