Press "Enter" to skip to content

Jakker Engels is Groët Venloosche Thoés Nar

De bekendmaking van de eerste ‘Groët Venloosche Thoés Nar’ vond vrijdagavond 22 januari plaats. De 47-jarige Jakker Engels uit Arcen mag zich tot zondagavond thuishoogheid van ‘Groët-Venlo’ noemen.

Het was een complete verrassing toen een afvaardiging van De 3-kes aan de deur stond, schrijft de vereniging op haar website. Via een liveverbinding was de bekendmaking via Facebook te volgen. Jakker Engels was door enkele vrienden en bekenden genomineerd en was zelf niet op de hoogte. Deze hoogheid is het hele jaar in gedachten bezig met ‘vastelaovend’. Hij woont in Arcen en was in 1997 prins van de Thiëtuite uit Lomm. Deze carnavalsgek is lid van de Keieschiéters uit Arcen en de Thiëtuite. Jakker woont samen met Evelien Fransman en samen hebben ze vier kinderen.

Hij is volgens de genomineerden gek van ‘vastelaovend’ en heeft ook een groot hart voor De 3-kes. Voorzitter Rob Jacobs: “Vaak is Jakker aanwezig bij onze evenementen en in 2020 is hij vanwege zijn betrokkenheid toegetreden tot ‘Het Comité van Aanbevaeling’ van De 3-kes. Hij is te oud om de echte ‘Groët Venloosche Nar’ te worden. Het is fijn dat hij door verschillende personen is genomineerd. Ik weet zeker dat hij deze thuisregeerperiode op een geweldige manier gaat invullen.” Jakker Engels kreeg een driedagenprogramma aangeboden. Via de kanalen van De 3-kes is zijn narrenschap te volgen. Jakker reageerde zelf vol enthousiasme: “Er gaat een droom van mij in vervulling.”

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.