Press "Enter" to skip to content

Jan Titulaer voltooit trilogie

In de tweede lockdown heeft de 73-jarige Jan Titulaer zijn derde boek in zijn eigen Blerickse dialect voltooid. Het draagt de titel ‘Knoèvele op zien Blièricks’ en is opgedragen aan zijn zus Tina die 12 september 2020 is overleden op 90-jarige leeftijd.

Iedere week zat hij met haar te ‘klasjenere’ over Blerick zoals dat vroeger was. Veel verhalen in dit derde boek dragen hun beider herinneringen aan thuis in de Leeuwerikstraat en getuigen van de sporen die ze samen hebben getrokken. Hij heeft ze goed vastgelegd zodat ze niet verloren gaan.
Hiermee heeft Jan Titulaer zijn trilogie voltooid. In de voorbije vijf jaar werd wekelijks een nieuwe tekst toevertrouwd aan zijn computer, het zijn er intussen meer dan 250 geworden. Het zijn korte verhalen over zijn jeugd in de Leeuwerikstraat en over mensen die veel voor hem hebben betekend. Over zijn passie de atletiek, over militaire dienst, de Pope of zomaar over dingen die hem toevallig voor de voeten liepen. Ze vertellen ‘zón bietje waat unne gewoeëne Blièrickse jóng zoè-al met mak in zien laeve’. De beste 135 verhalen en gedichten zijn opgenomen in zijn drieluik: ‘Kóm heej vetkedee’, ‘Kaoreblome’ en ‘Knoèvele’.

‘Knoèvele op zien Blièricks’ ligt meteen na de corona-lockdown bij de Bruna, Kloosterstraat in Blerick. Net als de vorige twee in formaat paperback, 216 pagina’s in zwart-wit. Omdat de eerste twee inmiddels waren uitverkocht, zijn beide boeken in bescheiden oplage herdrukt

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.